Categorieën


Verzending1. Mijn fietsaccurevisie haalt niet het verwacht aantal kilometers. Wat moet ik doen?

 

Omdat AccuCompany in vele gevallen de capaciteit vergroot zal de batterij indicator op de fiets zich anders gaan gedragen bij een nieuwe batterij. Het beste kunt u de eerste keer uw fietsaccu helemaal leegrijden (todat u dus géén voelbare ondersteuning meer heeft van uw accu). Zodoende weet u de actieradius van uw nieuwe accu.

De eerste +/- 5 keer opladen en ontladen zal uw fietsaccu nog in actieradius stijgen, daarna wordt dit stabiel.

Helaas kunnen wij u niet precies aangeven hoeveel kilometer u met een bepaalde capaciteit kunt fietsen. Bij punt twee kunnen we u wel een grove indicatie geven. Dit heeft namelijk met verschillende factoren te maken zoals hieronder aangegeven;

  • trapondersteuning: de mate van ondersteuning bepaalt hoeveel energie de accu aan de trapmotor moet leveren
  • bandenspanning: de rolweerstand van de banden bepaalt hoeveel energie er geleverd moet worden om een bepaalde snelheid te behalen
  • omstandigheden: omgevingsfactoren zoals de hellingsgraad van de weg en tegenwind hebben een grote invloed op de hoeveelheid energie die van de motor gevraagd wordt
  • buitentemperatuur: bij lage temperaturen neemt de capaciteit van de batterij tot wel 20% af
  • efficiëntie van de motor/aandrijving
  • rijgedrag: kiezen voor een lichte versnelling tijdens het opstarten en het vasthouden van een constante snelheid zorgt voor een meer efficiënte energievoorziening
  • gewicht van de e-bike en bestuurder

2. Hoeveel kilometer kan ik met mijn fietsaccu fietsen?

Om te berekenen hoeveel kilometer u met uw accu kunt fietsen is het van belang dat u het aantal Wh weet. Dit kunt u berekenen door het voltage te vermenigvuldigen met het amperage (bijvoorbeeld 25.9V × 9Ah = 233Wh). Hoe hoger het aantal Watturen, hoe hoger de actieradius.

3. Mijn fietsaccu die ik wil laten reviseren staat niet op de website. Wat moet ik doen?

Indien uw fietsaccu niet op de website staat wil niet zeggen dat wij deze niet kunnen reviseren. Graag ontvangen wij per e-mail (info@accu-company.nl) een aantal foto's van de accu om te kunnen oordelen óf we deze kunnen reviseren en wat dan de eventuele kosten zijn.

In de e-mail kunt u vermelden van welk merk de fiets is, van welk jaar en wat de specificaties van de accu zijn.

 

4. Kan ik een grotere capaciteit in mijn fietsaccu plaatsen?

Ja, dat kan! Hoe groter de capaciteit is, hoe meer fietskilometers u kunt maken met de accu. De accu wordt hierdoor niet krachtiger.

5. Zijn replica accu's van gelijkwaardige kwaliteit als mijn originele accu?


Accupacks worden gemaakt van kleine oplaadbare cellen. De kwaliteit van de cel en de combinatie van cellen bepaald de kwaliteit van het accupack. Onze accupacks worden gemaakt van cellen die door onszelf getest en geselecteerd zijn. Onderstaande grafiek laat het verschil zien tussen onze accupakcs en een pack van een bekend merk. Voor deze test is gebruik gemaakt van een 2Ah accupack. Zoals u ziet in de grafiek voldoet de accupack van ons eigen merk ruim aan de specificaties. Het volledige testreport kunt u hier downloaden.

Accutest

 

6. Kan ik een gereedschapaccu met grotere capaciteit in mijn machine plaatsen?

De capaciteit van een accu wordt uitgedrukt in Ah. Standaard wordt de laagste capaciteit bijgeleverd (meestal 1.3Ah of 1.5Ah). De prijs van een accu is meestal evenredig met de capaciteit. Wij leveren accu's vanaf 1.5Ah maar hebben van vele modellen ook grotere capaciteiten.

Een grotere capacitiet is niet schadelijk voor de machine, immers de machine wordt er niet sterker van. De capaciteit kunt u het beste vergelijken met de tankinhoud van een auto. Hoe groter de capaciteit (grotere tank) hoe langer u kunt boren, schroeven of fietsen.

 

7. Kan ik een NiMH accu in mijn machine gebuiken terwijl NiCD orgineel is bijgeleverd?

De technologie van de accu (NiCd of NiMH) is voor de machine niet van belang, de machine kan op beide accu's goed functioneren. De laadstroom voor deze types is echter wel verschillend dus controleer altijd of uw lader geschikt is voor de juiste accu. Laders die de afgelopen 10 jaar zijn verkocht zijn meestal geschikt voor beide type accu's.

 

8. Wat is het verschil tussen NiCD, NiMH en Li-ion?

Er doen veel geruchten de ronde betreffende de chemie van de accu's. De meeste problemen en/of klachten betreffen geheugeneffecten en daarmee het snel afnemen van de gebruiksduur. Dit is echter alleen bij de NiCD (Ni-CaD) accu's het geval. Vanaf januari 2017 mogen deze cellen niet meer geimporteerd worden dus de laatste modellen zullen in 2017 verkocht worden.

 

NiMH en Li-ion hebben (bijna) geen geheugeneffect. Er zit geen kwaliteitsverschil tussen NiMH (Nickel Metal Hydrdide) of Li-ion (Lithium Ion). Het grote verschil tussen deze twee chemieën is het gewicht. Li-ion is 40% lichter in gewicht waardoor er, vooral in het geval van fietsaccu's, meer fietskilometers mee gemaakt kunnen worden.

 

9. Kan elke batterij / gereedschapaccu opgeladen worden met een snellader?

Nee, voor normale kwaliteit batterijen is langzamer laden beter voor de levensduur van de batterij dan snelladen. De kwalitatief betere batterijen, de longlife batterijen, kunnen wel met een snellader geladen worden. Een snellader laadt de accu op in 1 uur.

Let er sowieso altijd op dat de batterij niet te lang in de lader blijft zitten als deze is volgeladen. Dat is namelijk ook van invloed op de levensduur van een batterij.

 

10. U geeft een garantie termijn van één jaar, maar volgens Europese wetgeving moet dit twee jaar zijn. Hoe kan dat?

Veel consumenten zijn van mening dat er in de Europese Unie een wettelijke garantie van twee jaar bestaat. Dat is echter niet juist. Volgens de Europese Richtlijnen Koop en Garantie is wel een termijn van twee jaar opgenomen, maar dit is het vervaltermijn voor de aansprakelijkheid van de verkoper en geen garantietermijn. Het vervaltermijn houdt in dat de verkoper niet aansprakelijk gesteld kan worden voor gebreken die zich pas twee jaar na aankoop openbaren. Dit betekent dat de consument met gebreken aan een duurzaam product na twee jaar niet meer bij de verkoper terecht kan.

 

11. Wat is de laadtoestand van mijn toegestuurde accu?

Is uw accu bij ons gereviseerd? Dan is uw accu volledig opgeladen en kunt u deze direct gebruiken. Heeft u een compleet nieuwe fietsaccu of gereedschapaccu bij ons gekocht? Dan is het verstandig om de accu eerst op te laden alvorens deze te gebruiken.

 

 

12. Wat is effectieve capaciteit en nominale capaciteit?

Oplaadbare batterijen worden geproduceert voor een bepaalde capaciteit. De capacititeit is een maat voor de hoeveelheid energie die in de batterij kan worden opgeslagen. De nominale capaciteit van een batterij wordt bepaald in het ontwerp, en getest op een lage ontlaadstroom ( stroom x tijd = capaciteit in Ah ). Deze nominale capaciteit wordt op de batterij weergegeven. In de toepassing van elektrische fietsen en gereedschap wordt de batterij op een hoge stroom ontladen, wat resuteerd in een Effectieve Capaciteit. De Effectieve capaciteit is normaliter lager dan de Nominale Capaciteit. AccuCompany geeft de effectieve capaciteit aan op de batterijen. Dit is de capaciteit die je werkelijk kunt benutten in jouw toepassing.

 

Zijn uw vragen met de bovenstaande antwoorden niet beantwoord? De contactopties zijn;

 

E-mail: info@accu-company.nl

Alleen WhatsApp: 06 - 83 87 60 20

Telefoon: 040 - 251 42 42 (Nederlands - English)